Home Belgisch SOUND TRACK: KASKE

SOUND TRACK: KASKE

by Liesbet Willems

KASKE aka Casper Hendriks, brengt frisse elektronische dance beats. Getipt door Compact Disk Dummies speelt hij op 27 september in Kavka te Antwerpen de voorrondes van Sound Track. Maak hier alvast kennis met hem.

Waar komt de naam vandaan en stel jou maar eens voor!
Ik ben KASKE en maak frisse elektronische producties. Achter de naam KASKE zit eigenlijk helemaal geen speciaal verhaal… Na weken zoeken naar een passende naam was ik met mijn vriendin aan het Facetimen en plots dacht ik “KASKE! Dat is het!” Mijn vriendin lachte maar toch wist ik meteen dit wordt hem, niet echt een gegronde reden dus, eerder buikgevoel.

https://soundcloud.com/casperhendriks/mine-us

Hoe moeten we jouw muzikale geschiedenis tot nu voorstellen?
Ik ben al van een heel jonge leeftijd met drum bezig, ik moet een jaar of 5 geweest zijn toen ik begon te spelen. Het werd al snel duidelijk dat dit een grote passie was waarin ik mezelf helemaal kon verliezen. Ik heb enkele jaren in een coverband gespeeld en ook speel nu nog steeds in een tweekoppige band met eigen muziek. Hoewel ik altijd een instrument heb bespeeld dat voornamelijk met pop-rock en jazz wordt geassocieerd, luisterde ik vooral naar elektronische muziek. Dat ging van Gorillaz over The Chemical Brothers tot Flume. Deze artiesten inspireerden me om ook elektronische producties te gaan maken.

Wanneer volgde het besef dat muziek spelen jouw passie is?
Na jarenlang drum gespeeld te hebben, ontdekte ik de magie van elektronische muziek. Ik dacht altijd dat ik muziek ging componeren waarbij ik vervolgens ook mee zou kunnen drummen maar al snel ontdekte ik de mogelijkheden van wat je enkel met je laptop kan doen. Toen ging er een hele nieuwe wereld voor me open! Ik kan drums producen zoals ik ze zelf nooit zou kunnen spelen, je kan geluiden tweaken tot ze niet meer te herkennen zijn. Digitale productie was een wereld vol nieuwe mogelijkheden, waarbij ik elk geluid kan maken zoals ik het precies in mijn hoofd heb.

Wat maakt volgens jou de Belgische muziekscene uniek, of is die helemaal niet uniek?
Ik denk dat muziekscene in België heel breed is. Iedereen kan maken wat hij/zij wil en er is altijd wel publiek voor te vinden. Ook hebben we artiesten als Balthazar, J. Bernardt, Faces On TV, … die toeren in Oost-Europa. Tamino verovert stilaan Amerika en volgens mij gebeurt er nog veel meer dat ik niet eens weet. België is zeker een eigen sound op de kaart aan het zetten, en ik geloof dat we nog maar in beginfase zitten!