Home Belgisch SOUND TRACK: COLINE & TOITOINE

SOUND TRACK: COLINE & TOITOINE

by Bjorge Meulemeester

Coline & Toitoine zijn een elektropop duo uit Brussel die zorgvuldig een gamma aan percussie-, snaarinstrumenten en keyboards jongleert tot een warm geheel. Tijdens de voorrondes van Sound Track kan je ze bewonderen in Jeugdhuis De Schakel in Sint-Lambrechts-Woluwe (Brussel) op 5 oktober, 20u.

Waar komt de naam vandaan en stel jullie maar eens voor!
Wij zijn Coline & Toitoine, twee vrienden die samen de hele tijd muziek maken. Coline zingt, speelt gitaar en ukulele. Toitoine producet met zijn computer en speelt piano. In het begin waren we allebei apart bezig met muziek, onder de naam Coline en onder de naam Toitoine. Op den duur waren we meer en meer samen bezig met componeren maar zonder een echte band te zijn. Toen de organisatie opeens onze groepsnaam vroeg op ons allereerste concert, hebben we niet veel nagedacht en hebben we onszelf “Coline & Toitoine” genoemd. Daarna zijn we een echte duo geworden en onze naam is nooit verandert!

Hoe moeten we jullie muzikale geschiedenis tot nu voorstellen?
Eerst speelden we in onze kamer, daarna voor onze ouders en nu voor meer en meer onbekende mensen ! Wanneer beseften jullie jullie dat muziek spelen je passie is? We spelen allebei muziek sinds we kindjes waren. Coline heeft altijd gezongen en liedjes verzonnen en Toitoine componeert en leert al 12 jaar piano.

Wat maakt de Belgische muziekscene uniek denk je, of is die helemaal niet uniek?
De Belgische scène breidt zich nu snel uit en we zijn erg blij dat steeds meer Belgische artiesten in het buitenland een grote invloed krijgen. Voorlopig is Angèle een zeer goed voorbeeld; zij vertegenwoordigt zowel de originaliteit als de Belgische humor!

Wie zijn voor jullie inspiratiebronnen en hoe zou je jullie muziek zelf omschrijven?
We proberen ons door zoveel mogelijk dingen te laten inspireren. We zijn altijd op zoek naar nieuwe muziekstijlen, maar we beginnen ons ook te interesseren voor andere kunsten, of het nu gaat om beeldende of geschreven kunst. Al deze invloeden helpen ons om ons popuniversum te verrijken.

Met welke band of artiest worden jullie vergeleken, hoewel jullie dat absluut niet willen?
Een tijdje werden we vergeleken met Petit Biscuit vanwege ons eerste nummer Write A Song waarin het refrein gebruik maakt van “pitch voices”. Dat iedereen ons vergelijkt met hem vinden we wel vleiend want het is een artiest die we veel bewonderen.

Voor welke band zouden jullie wel eens graag het voorprogramma willen spelen en waarom?
Voor Qu