Home Belgisch SOUND TRACK: BONZO

SOUND TRACK: BONZO

by Luminous Dash

De tip van Portland voor Sound Track? Bonzo: het lo-fiproject van songwriter Thijs Boyen (Capibara, ex-YAWNS) die met zijn band al op podia zoals De Zwerver, Trix, Het Depot ,Boomtown, Rock Zerkegem en Vama Veche stond. Op 27 september verdedigt de band haar kleuren voor Sound Track in JH De Bunker in Glabbeek.

Waar komt de naam vandaan en stel jullie maar eens voor!
Toen ik klein was hadden wij thuis een hond en die hond heette Bonzo. Ik was maar net 10 toen hij stierf maar ik heb altijd gedacht om zijn naam te gebruiken als bandnaam. Dus 5 jaar geleden heb ik die kans gegrepen!

Hoe moeten we jullie muzikale geschiedenis tot nu voorstellen? Bonzo bestaat al 5 jaar met mij (Thijs) als songwriter. Intussen zijn er al een aantal muzikanten gepasseerd aan het project. Ongeveer een jaar of twee geleden begon zowat iedereen van de toenmalige band zijn eigen weg op te gaan. Verhuizen naar Gent, andere interesses, …. Dat was even moeilijk voor Bonzo, maar gelukkige staat er nu weer een band. We wonen allemaal in Leuven, wat het makkelijk maakt. We repeteren veel en hangen daarbuiten ook op café. Dat maakt de band nu sterker dan ooit.

Wanneer volgde het besef dat muziek spelen jullie passie is?
Van het moment dat ik een gitaar vastnam en besefte dat ik nog niet te oud was om er aan te beginnen. Ik denk dat ik toen wist dat ik muziek wou maken voor de rest van mijn leven, zelfs zou niemand het ooit horen.