Home Belgisch SOUND TRACK: BEATEN BY HIPPIES

SOUND TRACK: BEATEN BY HIPPIES

by Didier Becu

“Here is a band that will keep rock n roll unpredictable, inspiring, dangerous and constantly moving forward, as it should be.” Als introductie kan het tellen, niet? Beaten By Hippies is de naam, vier rock ’n roll-sprinkhanen die dit jaar meedingen naar de grote prijs van Sound Track. Een gesprek!

Waar komt de naam vandaan en stel jullie maar eens voor!
Ooit al eens het gevoel gehad dat de verkeerde band een rockrally wint? Wij ook! Vandaar verslagen door hippies. Belgisch viertal dat tijdens de eerste stoner wave volwassen werd.  Een kop 60-70’s hard rock, een snuifje glam uit de jaren ’80 en een vleugje guilty pleasures.

Hoe moeten we jullie muzikale geschiedenis tot nu voorstellen?
Elk bandlid heeft meerdere bands gehad hiervoor. Beaten By Hippies is dus geen ontdekkingstocht voor ons maar eerder een statement!

Wanneer volgde het besef dat muziek spelen jullie passie is?
Ik denk zo rond de leeftijd van 14 jaar.

Wat maakt volgens jullie de Belgische muziekscene uniek, of is die helemaal niet uniek?
Naast het feit dat België één grote meltingpot is, is het ook o zo klein. Geen wonder dat we naar onze buren kijken maar er toch een zeker je-ne-sais-quoi aan toevoegen dat onmiskenbaar Belgisch is.

Wie zijn voor jullie inspiratiebronnen en hoe zou jullie muziek het best omschreven moeten worden?
Onze invloeden zijn even divers als de bandleden zelf. En dat is net het mooie eraan. Never a dull moment! En dat kan je ook in onze muziek horen.