Home Belgisch RED ZEBRA

RED ZEBRA

by Luminous Dash

Red Zebra doet het laatste tijd opnieuw opvallend goed, klimmen in allerlei lijstjes, ze treden meer op (ook in het buitenland) en binnenkort kunnen jullie ze ook aan het werk zien op W-Fest! Tijd voor ons om Peter Slabbynck (de zanger van Red Zebra) nog eens aan het woord te laten.

Opvallend is dat Red Zebra in allerlei lijstjes het opnieuw goed doet, er lijk wel een revival aan de gang?
Als we het goed doen, is het dankzij de stemmen van al die fans. Waarvoor grote dank. Maar een revival? Ook tijdens de EX-RZ jaren heb ik er samen met Frits Standaert, nu gitarist van Red Zebra, er voor gezorgd dat de belangstelling voor Red Zebra bleef. Dat werpt nu zijn vruchten af.

Anderzijds is het toch  sneu dat nummers als Blue Nothing Day, Don’t Ease My Pain of Paradise Lost amper op de radio komen en verzamel cd’s komen. Is dat niet ietwat frustrerend en probeer je daar af en toe iets aan te doen?
Ach, ik ben dat al lang gewend. Onze beste nummers staan op Bastogne, vind ik toch. Maar daar draaien ze niks van op de radio, of een keer uitzonderlijk The Art Of Conversation. Het doet mij vooral plezier dat het publiek in het buitenland veel meer nummers kent dan alleen I Can’t Live In A Living Room. En ze beginnen ook meteen te dansen, van bij het eerste nummer. Hier wordt er vaak gewacht op Living Room voor ze los komen.

Inderdaad, jullietreden ook vaker op in het buitenland, vanwaar die plotse en wel erg leuke interesse?
We hebben een booker voor België en een aparte booker voor het buitenland. Pieter van Dark Independent Bookings maakt er werk van, vandaar dat er nu zeer regelmatig optredens in het buitenland zijn. Zo eenvoudig is de verklaring. Maar met EX-RZ traden we ook al op in Duitsland en Italië.