Home Belgisch OP DE GENTSE FEESTEN (11): LUSTROUS.

OP DE GENTSE FEESTEN (11): LUSTROUS.

by Didier Becu

Nijdige, bikkelharde postpunk waarin je in iedere song de nijd en frustratie hoort. Kwestie van onszelf eens te citeren, want woorden die we schreven toen we het een tijdje geleden over deze vijfkoppige jonge band uit Gent hadden.

Jonkies die de jaren 80 niet hebben beleefd, maar wel het allerdonkerste uit die periode hebben meegenomen, fris verpakt in een punky jasje. Rauw, confronterend en een band die weet hoe een perfecte song te schrijven zonder toegevingen te doen.

Luister naar hun ep Spiral Art en je snapt wat we bedoelen.

Vandaag halen we deze vijf aan omdat ze op de Gentse Feesten spelen, en wat goed is wordt bij ons een tip. Leve de logica! Op 27 juli staan ze in de Kinky Star om 22 uur. Let op want door onvoorziene omstandigheden heeft de muziekclub op de Vlasmarkt de aanvankelijke programmatie wat aangepast. Om twee uur wordt het feestje afgesloten door II dead boys en dat bestaat uit schoon volk die ook in bands als FOPAW, Drums Are For Parades, Tommigun en Elefant hun ding doen. Daarvoor kun je het tamelijk briljante First zien dat muzikaal wat lijkt op Rumours en te horen was op de recente sentimental-tape. Uit Nederland komt KNARS. Geen idee wat we ons daar bij moeten van voorstellen, maar de Kinky-crew heeft het over donderende garagepunk, breakbeat en elektronica.


Uiteraard is dit feestje geheel gratis!

You may also like