Home Belgisch November-kalender van BarBroos oogt Belgisch mooi

November-kalender van BarBroos oogt Belgisch mooi

by Didier Becu

De Bar Broos, rechtover het lelijkste gebouw dat Gent rijk is (op de Oude Beestenmarkt dus, en dat gedrocht ontdek jezelf wel), is een muziekcafé dat de laatste maanden alsmaar meer onze pagina’s haalt. Veel heeft te maken met het feit dat we de novemberkalender mogen open met ons eigen feestje (2 november) met Down The Lees, Aster en Peuk. Maar dat geldt ook evenveel voor het feit dat het muziekcafé zich in no time heeft weten te profileren als de ontmoetingsplaats voor Belgisch talent.

Op 5 november komt ILA langs. Het trio (want dat is het ondertussen geworden) zal er haar indrukwekkende nieuwe ep Montage voorstellen. Een ideale kans om de unieke pracht van deze band te kunnen ontdekken.

“Een rock duo? Royal Blood dus!” Neen. BOSKAT is een band waar authenticiteit (of eigenheid) zo’n beetje het paradepaardje van is. Zo introduceerden wij het Antwerpse rockduo toen we het over hun nieuwe single Work Weak hadden. Geen Royal Blood, maar wel BOSKAT in de BarBroos op 12 november.

Op 14 november gaat De Kotferentie van start in Gent: een initiatief van Gentse studenten die met de hulp van mensen als Fenne Kuppens, Arno De Ruyte, Simon Lamont, Mayway Records en Consouling de jonge generatie de knepen van de muziekindustrie willen bijbrengen. De eerste dag wordt in de BarBroos afgesloten met een afterparty met the one and only Willy Organ.

Op 19 november is het de beurt aan Larssen., het muzikale alter ego van Sasja Maekelberg die er zijn nieuwe single Mess zal voorstellen. Wie het duo een paar weken geleden met Jarvin zag, weet dat dit een must-see is!

Juniper is de gloednieuwe band die ontstaan is rond het solo-project van Flo. Samen met haar broer Leander, Jonas van pingpongclub en Femke van Wolker en The Very Very Danger gaat de gewezen singer-songwriter een nieuwe uitdaging aan. en of we benieuwd zijn, het resultaat kunnen we op 26 november zien.

Het laatste concert van de maand is ook meteen het laatste concert van de Deinzenaars London Bullet. Punk zoals punk moet, en met het risico dat de BarBroos een paar barsten in de muur rijker is, maar da’s rok ’n roll!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More