Home Belgisch Melle introduceert 90 Seats, 90 Minutes.

Melle introduceert 90 Seats, 90 Minutes.

by Peter De Bruycker

In Melle gaat in het najaar van 2019 een nieuwe concertreeks van start: 90 seats, 90 minutes. Een initiatief van acht lokale vrienden. Met 90 seats, 90 minutes willen ze het intieme karakter van huiskamerconcerten naar een ruimer publiek brengen. Onder het motto ‘great music in a small setting’ plannen ze in de kerk van deelgemeente Gontrode een publiek van 90 mensen 90 minuten lang op muziek te trakteren, zonder aan sfeer in te boeten.

De nieuwe concertreeks zal zich niet vastpinnen op één genre. De initiatiefnemers willen een breed en wisselend publiek aanspreken en zullen zowel singer-songwriters, kleine bands als klassieke musici uitnodigen. Solo, akoestisch of begeleid door ensemble of klein orkest: zolang het intieme karakter van de concerten maar behouden blijft.

De spits wordt afgebeten op 21 september 2019 met MAUGER.

Aanvankelijk deed Mauger Mortier zijn ding als singer-songwriter, maar met Jan Duthoy en Jakob Nachtergaele (tien jaar dienst bij Absynthe Minded) en Matthias Debusschere (ex-Sioen) vond hij gelijkgestemde zielen. Less is more bij MAUGER. De vier brengen uitgepuurde indiepop zonder franjes, met eenvoudige maar rake arrangementen.

Tickets voor het eerste concert van MAUGER zijn te boeken via https://www.facebook.com/90seats90minutes/ vanaf 15 augustus.

You may also like