Home Belgisch LAGUNA

LAGUNA

by Didier Becu

Uit de assen van Melting Time werd Lagüna geboren. Een postpunkband die een meer dan goede indruk nalaat, ook bij de jury van de Rock Rally, want Lagüna mocht eerder dit jaar huiswaarts trekken met een tweede plaats onder de arm. Onlangs verscheen hun debuut op Wool-E Tapes. Op 21 december kwam de videoclip voor hun nieuwste single The Unknown Light uit.  Een gesprek met zanger Niels Elsermans.

Lagüna, is een vrij recente band, niet?Ja, dat klopt zeer zeker. Ons eerste optreden hadden we vorig jaar, op 16 september. Als band zijn we anderhalf jaar bezig, dus zeer jong (lacht).

Bij Lagüna zitten er drie mensen van Melting Time, maar Lagüna is geen Melting Time 2.0 geworden?
Neen, zeker niet. Het was ergens in 2016 dat we beseften dat we met Melting Time qua invulling of het concours dat we wilden afleggen niet meer op dezelfde golflengte zaten. De band werd opgedoekt, maar toen ik samen met Mauro en Naomi opnieuw wat begon te jammen, snapten we alle drie vrij gauw dat daar meer in zat en vooral dat we samen verder wilden. We brachten nieuwe ideeën aan die we zijn beginnen uit te werken. Het kan wel zijn dat mensen wat van Melting Time in Lagüna horen, het gaat ten slotte om drie mensen die erbij zaten. Wij horen dat zelf heel wat minder.

Jullie werden tweede op de Rock Rally, had je dat verwacht?
Neen, uiteraard niet, maar hopen doe je wel en ook het verlangen om die te winnen. Ik keek doelbewust niet naar de andere artiesten omdat ik van nature uit soms wat zenuwachtig ben en ik wilde me volledig focussen op ons optreden en ik hield er achteraf toch een goed gevoel van over.

Je werd tweede. Is dat niet beter als eerste? De aandacht is er sowieso en er is ook een pak druk minder!
Dat is dubbel. Zoals jij zegt is de druk minder en kunnen we op een aangename manier ons ding doen en toch genieten van de promo die gepaard gaat met de Rock Rally. Anderzijds zijn wij een band die zo veel mogelijk wil spelen, en je kan er niet naast kijken dat The Calicos sinds ze hebben gewonnen heel wat meer kunnen spelen.