Home Belgisch KING DICK

KING DICK

by Didier Becu

Mean Phases is de nieuwste plaat van King Dick. Een plaat waarvan we tamelijk wild zijn, zo wild zelfs dat we Wim De Busser hebben uitgenodigd om te spelen op de elfde editie van Luminous Fest in de Kinky Star.

Dag Wim, je doet muzikaal enorm veel. Welk deel is King Dick van je?
In andere bands, projecten of orkesten waarin ik speel, zet ik mij in, in functie van de song, of de compositie. Daarmee wil ik zeggen: ik probeer zo goed ik kan, te doen wat de componist of songschrijver graag heeft dat ik doe, of waar de song of de compositie naar vraagt of zo. Het maakt niet uit of dat nu Niels Destadtsbader of Zita Swoon of The Colorist is. Ik werk altijd in functie van de song. En dat is heel plezant, ik heb altijd het geluk gehad om met interessante artiesten samen te werken, en als het klikt dan gebeurt er soms iets magisch, daar doe ik het voor. Bij King Dick zijn de songs van mij, alsook de composities, dus dat is wel veel spectaculairder of intenser of zo qua beleving voor mezelf om dat te spelen. Er is niks zo zalig als liedjes zingen en spelen die je zelf geschreven hebt, zeker met een goeie band, en ik heb een goede band, een hele goeie band zelfs

Het begon allemaal vrij DIY, maar beetje bij beetje wordt King Dick een begrip in de underground. Heb je zoiets als een masterplan of laat je gewoon alles maar lopen zoals het is?
Altijd op tour daar waar het goed weer is, dat is het plan.  En heel veel platen blijven maken, muchos recordas a bail