Home Belgisch KAPITAN KORSAKOV, BRUTUS EN COCAINE PISS Gent, Vooruit (20/12/2017)

KAPITAN KORSAKOV, BRUTUS EN COCAINE PISS Gent, Vooruit (20/12/2017)

by Didier Becu

Statements, een mens heeft er niets aan, maar wie woensdag in de Gentse Vooruit was, kon er niet naast kijken. Drie Belgische bands die tot dusver (en wellicht nooit) geen seconde airplay op de radio hebben gekregen, maar wel voor de meest hysterische taferelen zorgden die we dit concertjaar hebben gezien. De show was er zo eentje als die van Nirvana in Gent in 1991, één die je moest gezien hebben om het later met trots aan uw kleinkinderen (of bij gebrek aan, gewoon aan uw kat) te kunnen vertellen dat je erbij was.

Het slotfeestjes van Autumn Falls was er één waarop de Belgische tricolorevlag met trots gehesen werd. De Belgische muziekscène zit vandaag meer dan ooit in de lift en vreemd genoeg verkoopt ze de andere landen een flinke trap in hun luie reet. Eigenzinnig, zonder toegevingen, en met fans die zichzelf volledig uit de bol laten gaan. Ja, Sire, dit is rock ’n roll.

Drie bands waren erbij, een Waalse en twee Vlaamse, of om er nog een ander statement bij te halen. Muzikanten doen niet wat politici doen, deze muziekscène is er één zonder overbodige taalgrenzen of hoe l’union fait la force meer dan ooit zijn juiste betekenis krijgt.