Home Belgisch INUIT: één jaar later

INUIT: één jaar later

by SANDRA REGENT

De Leuvense muziekscene had duidelijk nood aan vers bloed en nieuwe initiatieven. Genoeg reden voor vier vrienden en grote muziekliefhebbers om een nieuw muziekconcept in het leven te roepen. Een goed jaar geleden startten Bram, Jordy, Quinten en Thijs de concertorganisatie Inuit op. Een jaar en veel muziek later, blikken we samen met de mannen even terug op het voorbije jaar en kijken we naar de toekomstplannen. Het nieuwe seizoen wordt alvast sterk ingezet. Samen met STUK in Leuven presenteren ze op donderdag 10 oktober vier bands: Raveyards, Hypochristmutreefuzz, BOLT RUIN en Lingerwalt.

(c) Inuit – Stuk

Quinten, Bram en Jordy ongeveer een jaar geleden zaten we ook samen bij de opstart van jullie concertorganisatie Inuit. Kan je ons vertellen hoe het voorbije jaar verlopen is?
Quinten: Heel goed eigenlijk. We hebben maandelijks onze concerten georganiseerd met telkens een goede respons. Ook van de bands kregen we goeie reacties.  Het is tof om te zien hoe sommige, beginnende en relatief onbekende artiesten die we geboekt hebben nu toch groot aan het worden zijn zoals Jaguar Jaguar of Bombataz. 
Jordy: Heel positief op alle vlakken, we mogen echt niet klagen.
Bram: In het begin geef ik toe dat we wat angst hadden, maar het liep al snel goed. We hebben goede samenwerkingen opgebouwd onder andere met het STUK, en de Stad Leuven. Bij deze bedankt aan iedereen die meegewerkt heeft het voorbije jaar. 

Anekdotes? Minder leuke ervaringen?
Quinten: Voor publicatie vatbaar? Haha. Het optreden van Sergeant in STUK, de frontman was in het publiek gedoken en daar was echt wel een hoek af. Het publiek rondom hem vroeg zich af: “Wat is dit?”
Jordy: Ja dat was echt edgy, maar is goed afgelopen want het publiek is echt wel geboeid blijven staan luisteren en kijken. Op dat moment is het wel