Home Belgisch IK LUISTER BELGISCH-SPOTIFY : Fabris Lemant

IK LUISTER BELGISCH-SPOTIFY : Fabris Lemant

by Didier Becu

Onder de heerlijke noemer “Ik luister Belgisch” verzamelen we allerlei Spotify-lijstjes waarin de Belgische muziek centraal staat. En ja hoor we weten het onderhand wel, het brengt de bands amper een paar centen op. Hoewel… Doordat de artiesten in allerlei lijstjes opduiken creëer je een soort van bekendheid en de rest kan jezelf ook wel aanvullen. Doen dus!

FABRIS LEMANT

Fabris Lemant is de volgende. Luminous Dash-medewerker, maar zoveel meer dan dat (gelukkig maar!). Deze 41-jarige begon op zijn 16e met stevig gitaargeweld en lokale punk- en hardcoreshows. De liefde ging verder, want Fabris begon zelf shows te organiseren. In het begin was dit met de lokale jeugdvereniging, daarna ging dit over naar Minirock Moen, wat later werd het Rock-‘n-Roll Rebel en nu is dat KulturoM vzw.

De shows zijn steeds rond de habitat van Moen en Zwevegem met optredens van Belpopiconen als Red Zebra, The Kids ,Guy Swinnen, Blackbox Revelation, De Mens, Steak Number Eight, Triggerfinger, The Van Jets, maar ook naar recentere acts als Amenra, King Hiss, Bert Dockx, Brutus of Mooneye.

Fabris Lemant: “Het is een uitdaging om dit soort acts te boeken op een moment dat ze nog financieel haalbaar zijn. Met onze vzw KulturoM organiseren we momenteel een 3-tal concerten per jaar op ongewone locaties of bij mensen thuis. In deze donkere periode voor vele artiesten en mensen die met muziek bezig zijn, is het meer dan ooit nodig onze lokale acts te blijven steunen. België heeft heel veel muzikaal talent over alle genres heen. Mijn Spotify-lijst bevat zowel nieuw en recent werk als klassieke Belpop. Het een eclectisch lijstje geworden met meer dan 5 uur Belgische platen.”

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More