Home Belgisch IK LUISTER BELGISCH-SPOTIFY : Elefant

IK LUISTER BELGISCH-SPOTIFY : Elefant

by Didier Becu

Nog nooit werd er op de radio op een paar dagen zo veel Belgische muziek gedraaid als nu. Een initiatief dat we alleen maar toejuichen. Ook zagen we alsmaar Spotify-lijstjes met alleen maar Belgische artiesten. Of je nu voor of streamen bent of niet (koop sowieso ook plaatjes!) toch is het een overheerlijke ontdekkingstocht, zeker in tijden waar artiesten van bij ons een hart onder de riem kunnen gebruiken.

Luminous Dash verzamelt de Spotify-lijstjes die de Belgische artiesten in de kijker zetten, en dat zijn er heel wat. Dieter Craeye van VOX Bookings (huis van vertrouwen voor o.a. Peuk, Rumours, Aster, Mon-o-phone, John Ghost, Reena Riot, Chantal Acda en zo vele anderen) vroeg aan zijn artiesten om een Spotify-lijstje te maken met 20 Belgische artiesten.

Net voor het coronavirus (hoeveel keer kan een mens dit woord gebruiken) uitbrak, bracht Elefant de tamelijk geniale Bejahung uit. Luisteren zouden we zeggen. En ter ondersteuning van onze vaderlandse scene koos de band 20 Belgische artiesten uit voor een Spotify-lijstje. Belpopstampers als TC Matic of Nacht Und Nebel, maar ook Django Reinhardt of andere lekkere dingen waar u misschien tot dusver nog niet van gehoord heeft.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More