Home Belgisch IH8 Camera over improviseren

IH8 Camera over improviseren

by Kris Verdonck

Geen songs. Geen vaste groepsleden. En toch elke keer spannende concerten. Welkom in de wereld van de improvisatie.  “De enige niet-uitgesproken afspraak is: luister en respecteer mekaar”, zegt gitaarbeest Teuk Henri, een bekend gezicht in de Brusselse en Antwerpse scene.

Teuk Henri (c) Kris Verdonck

Improvisatie heeft er altijd bij gehoord. In de pre-Romantische klassieke muziek gingen Mozart en co loos op een half thema en een vage melodie. Muzikanten in het orkest vulden soms zelf de helft van het partituur aan, soms stond alleen de baspartij op papier. Ludwig van Beethoven kreeg dan weer een paar kletsen van zijn vader toen die hem betrapte op een improvisatie. “Eerst je instrument leren”, zei vader Beethoven.

Instant composing

Gitarist Teuk Henri, zanger Matt Watts en drummer Teun Verbruggen komen elkaar de laatste tijd vaak tegen bij I H8 Camera. Een vaak achtkoppig o.l.v. ringmeester Rudy Trouvé.

Optredens van I H8 Camera zijn spannende muzikale avonturen waarin grenzen worden opgezocht en overtreden. Elke muzikant zet om beurt een onbestaand nummer in. De muziek kan van kraut naar noise naar jazz naar whatever gaan. Altijd prijs met deze mannen.

“Rudy Trouvé start de eerste song, en we laten ons daar een beetje op inspireren”, zegt Matt Watts.