Home ReviewsAlbum Reviews HERRNIA – HERRNIA

HERRNIA – HERRNIA

by Didier Becu

Is HerrNia een waveproject? Aangezien de beats en beeps die Jonas gebruikt een 80s-karakter hebben, veronderstellen we van wel. Maar, en dat is niet geheel onbelangrijk, is deze Gentse muzikant (eigenlijk is hij een Limburger) geen herkauwer. Niet met de kop in het verleden, wel de kop ernaar toe gericht, en dat maakt een wereld van verschil.

Opgepikt door het eveneens Gentse Wool-E Tapes is er nu een eerste release uit met daarop zes songs. Zes DIY-songs en die hebben allebei iets gemeen, het zijn tamelijk verslavende songs.

Begin altijd uw plaat met het beste nummer. Een raad die deze DIY-muzikant zeer goed heeft begrepen, en dus beginnen we de rollercoaster met het aanstekelijke Check Your Eyes. Lekkere stemvervormingen, iets wat op futurepop lijkt, en synths die ook op zo’n goede oude new beat 12” zouden hebben kunnen staan.

I Believe That You’re Stupid Enough. Benieuwd naar wie dit verwijst hoewel het niet zo moeilijk is om er een gezicht op te plakken. Overstuurde industrial beats met een repetitief karakter. Oude confituur met een nieuw recept en dan smaakt het heerlijk!

Progress is misschien het meeste 80’s-achtige van deze ep, gewoon omdat de liefde voor Fad Gadget er zo vanaf druipt.

Was Ist Los! is elektronische spielerei zoals het moet. Laat Trisom