Home Belgisch Halve finale Humo’s Rock Rally – Trix (24/03/2018)

Halve finale Humo’s Rock Rally – Trix (24/03/2018)

by Didier Becu

Wie Belgisch aanstormend talent wilde aanschouwen, moest gisteren in het Antwerpse Trix zijn. 9 van de 20 halvefinalisten van Humo’s Rock Rally probeerden de jury te overtuigen, maar ook wij tekenden present. Hieronder ons oordeel.

Marlijn had de eer om te openen en deed dat niet onaardig. De Nederlandse pop van de band rond zangeres Marlijn Spee klonk oprecht en verviel niet in tekstuele clichés. ‘Ik haat deze stad’, klonk het in het eerste nummer, waarna ze in de cover van Perfect Places van Lorde even duidelijk maakte welke plekken dan wel de moeite zijn. Boeien deed het niet de volle 15 minuten, een leuke binnenkomer was het wel.

Waar de 15-jarige (!) Anneleen Debaveye in haar preselectie nog alleen op het podium stond, had ze nu 2 muzikanten meegebracht die ze vooraf keurig voorstelde. Eentje daarvan speelde cajon, (dat percussie-instrument dat gebruikt wordt als de drummer zijn drumstel niet wilde meenemen), maar het meest opvallend was de uitstekende stem van Debaveye. Het klonk als Emma Bale die zich waagde aan electropop en het ‘meisje-op-de-opendeurdag’-gehalte lag wat aan de hoge kant, maar haar laatste song (Satisfied) mocht er zeker zijn. Geef ze een paar jaar en dat komt helemaal goed.

Dan had The Calicos duidelijk veel meer jaren ervaring op de teller. Hun americana  stond als een huis in Trix en voor het eerst klonk de zaal niet te groot voor een band vanavond. De pedal steel van de gitarist kleurde de songs nauwkeurig in en vooral hun eerste nummer overtuigde. De knipoogjes naar The War On Drugs en pakweg Jason Isbell waren ons iets te opzichtig, maar de eerste overtuigende sollicitatie voor een plekje in de finale was een feit.

Vervolgens was het de beurt aan P.A.N.T.H.E.R, dat met een man