Home Belgisch Gentse muziekcafés vervangen hun podium door mega-livestream

Gentse muziekcafés vervangen hun podium door mega-livestream

by Didier Becu

Door de genomen maatregelen blijven de biervaten de komende weken nog op stal, maar dat belet de Gentse muziekcafés niet om samen met een hele hoop artiesten met een initiatief naar buiten te komen. Live Untapped biedt 14 dagen lang concerten aan en steunt ook het Solidariteitsfonds, dat in deze bijzondere tijden meer dan ooit de kwetsbare burgers wil beschermen.

Samen met het muziekmagazine Luminous Dash en de muziekcafés HUIS, Café de Loge, Vol Pension, Muziekcentrum Kinky Star, BarBroos, Missy Sippy, AAP, Bar Mirwaar, De Kleine Kunst, Minor Swing, De Afsnis, Jan Van Gent, De Roes, Fatima, Woody’s, Steen, Bar Lume, Monterey, Herberg Macharius, De Koer, Westies, De Roos, Trefpunt, Cafe Charlatan, The Crossover Music Pub, Bij De Vieze Gasten, Treck Hostel en Django werden de Live Untapped Sessions in het leven geroepen. Alle partners zullen telkens tegelijk het concert streamen voor hun samen meer dan 100.000 volgers.

Omdat ook de concertzalen hun deuren moeten sluiten, zoeken heel wat muzikanten de laatste dagen hun artistiek soelaas in het organiseren van streamingconcerten die gespeeld worden vanuit hun huiskamer. Met Live Untapped Solidarity Pub Sessions wordt een stapje verder gegaan, want naast het uitzenden van intieme huisconcertjes wordt er ook een inzamelingsactie opgezet waarbij al het gedoneerde geld integraal naar Het Gents Solidariteitsfonds gaat. Dat is een organisatie die zich in deze bijzondere tijden extra inzet voor de zwaksten in onze samenleving en hen voorziet van basisbehoeften en voedselpakketten.

Veertien dagen (of wie weet langer) zal er om klokslag 20 uur een optreden plaatsvinden van een Belgische artiest dat gestreamd zal worden op de Facebookpagina’s van alle deelnemende organisaties. De lockdownregels worden vanzelfsprekend volop gerespecteerd waardoor we alleen maar artiesten solo aan het werk zullen zien of bands die onder hetzelfde dak wonen.

Het festival gaat van start op maandag 6 april met een optreden van Mon-o-phone. De affiche is nog in volle groeifase, net zoals het lijstje van de deelnemende muziekcafés, maar deze artiesten hebben reeds toegezegd: Milo Meskens, Peenoise, ILA, Brent Buckler van The Radar Station, Love Like Birds, Wim Segers van PAARD. en Compro Oro, Gianni Marzo en Charlotte Jacobs. Binnenkort volgen nog veel meer namen van artiesten die kosteloos, maar met een warm hart meewerken aan dit initiatief.

Facebookgroep LIVE UNTAPPED SESSIONS.

Facebookgroep Gents SOLIDARITEITSFONDS

Facebookevenement Mon-o-Phone

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More