Home Belgisch FUTURE OLD PEOPLE ARE WIZARDS Gent, Charlatan (24/11/2016)

FUTURE OLD PEOPLE ARE WIZARDS Gent, Charlatan (24/11/2016)

by Luminous Dash

Dat Gent een stad is vol muzikanten wordt nog maar eens duidelijk wanneer een band als Future Old People Are Wizards in de Charlatan aantreedt. Het leek erop alsof iedereen die in onze Leie-stad professioneel als muzikant aan de slag is, een instrument bezit of ooit wel van ver eens een vinylplaat heeft mogen aanschouwen of naar de Vlasmarkt was afgezakt voor de release van M, de tweede plaat van FOPAW met een titel zo kort als de bandnaam lang is. Het laatste product van de gecombineerde genialiteit van Stijn Vanmarsenille, Nele De Gussem en Sylvester Vanborm moest en ging gevierd worden!

Na een moeizame soundcheck en een valse start waren de toekomstige tovenaars vertrokken. Future Old People Are Wizards is een band die zich niet onder één genrebenaming laat vatten: is het stoner? Maar dan met een beetje metal? Maar dan soms ook weer rustig en intiem? Enfin, breek er uw hoofd niet over, pak een pintje en luister gewoon verder terwijl FOPAW je met hun combinatie van staalharde riffs en scheve keys in meesterlijke tempowisselingen keer op keer weet te verrassen.


Stijn Vanmarsenille, wiens baard je misschien al eens een spookachtige verschijning zag maken in Elefant of misschien zelfs in Drums Are For Parades, was de man die ons voorzag van heerlijk f