Home Belgisch FORNET

FORNET

by Didier Becu

Woensdagavond, afspraak in onze favoriete muziekcafé de Kinky Star en wel met één van de bands waardoor we dit jaar omver zijn geblazen: Fornet. Toegegeven, we konden het slechter treffen. Nadat de jonge horde hun frieten uit de plaatselijke frituur naar binnen hadden gewerkt, hadden wij nog tijd om een paar vragen af te vuren.

Hallo, heb ik het goed voor dat Fornet een jonge band is?
Dat hangt ervan af hoe je het bekijkt. We zijn al vijf jaar bezig, maar als Fornet eigenlijk nog maar anderhalf jaar.

Maar het klopt toch wel dat jullie nu opgepikt worden en dat jullie in de belangstelling staan, niet?
Het is eigenlijk begonnen vanaf juni, toen onze single uitkwam. Daarna volgde de clip voor Erase (I’m Alive), die in première is verschenen op Post-Punk.com. Daarna volgde uiteraard de ep. Vanaf het moment dat we iets hebben laten zien aan de buitenwereld werden we opgepikt door de alternatieve media, en dat is uiteraard fijn!

En die ep is uitgebracht in eigen beheer, ik neem aan dat jullie dat zeer bewust hebben gedaan?
Klopt volkomen. Die ep is uitgebracht in de echte DIY-spirit. We wilden alles zelf doen, en vooral ook de controle over alles bewaren. Die ep, dat was ons ding. We hebben vooral goesting om van hieruit verder te gaan. De ep was ons vertrekpunt en alles wat nu nog komt moet gewoon een pak beter zijn.

De tape is uitgebracht op Sentimental Records, het label van Fenne en Kobe van de Whispering Sons. Zijn zij bij jullie bij hun gaan aankloppen of was het omgekeerd?
We kennen Fenne en Kobe al een tijdje. Vrij snel bleek dat we steeds naar dezelfde optredens gingen en toen onze single Moonlit (B) uitkwam, toonden ze onmiddellijk interesse. Ze vonden ons goed en dat we hun eerste Belgische release gingen zijn, was voor hun ook mooi meegenomen.

Net als die Whispering Sons hebben jullie ook wel een jaren 80-geluid.