Home Belgisch Finale Humo’s Rock Rally – Brussel, AB (22/04/2018)

Finale Humo’s Rock Rally – Brussel, AB (22/04/2018)

by Didier Becu

Danny Blue and the Old Socks had de eer de finale te openen en deed dat goed. De jolige boys (grootmoeder zou het ‘langharig tuig’ noemen) kwamen energieker voor de dag dan vorige maand in Trix, waar hun surfrock eerder gezapig klonk. De band stond er, klonk minstens even sympathiek als Joke Emmers in De Slimste Mens en deed misschien wel een gooi naar een podiumplek. Ook opvallend: in het hele concours speelde Danny Blue and the Old Socks hitje King Of The Trashcan (117.000 streams op Spotify!) niet.

Als tweede trad Ugly Weirdo aan, het zoveelste eigenzinnige project van Sigi Willems. Jammer genoeg had het trio de song die ons in de halve finale over de streep trok (I Feel Like a Jedi) thuisgelaten, maar desondanks slaagde de band 2 nummers lang te begeesteren.
Opener Nowhere Home klonk bijvoorbeeld naast zeer origineel ook heel oprecht, maar helaas leek de afsluitende song er wat te veel aan.

Monskopoli werd vooraf getipt als de mogelijke verrassing, maar wist dat niet helemaal waar te maken in de AB. In de eerste twee nummers hoorden we geen herkenbare zanglijnen of melodieën en leek de afstand tussen band en publiek heel groot. In het laatste nummer klaarde plots de lucht op: een baslijn die van Steak