Home Belgisch Exclusief zomeroptreden van Low Land Home.

Exclusief zomeroptreden van Low Land Home.

by Nel Mertens

Low Land Home kan je deze zomer slechts op 1 plek aan het werk zien en belooft daarmee een melancholisch moment op een zonnige plek in Leuven.

In de Zomerbar op het dakterras van het M-Museum serveren ze naast cocktails op zaterdag 10/8 ook de beklijvende stemmen, minimalistische pianoklanken en stuwende ritmes van deze Gentse band. Low Land Home belooft diep te snijden in emoties. Dat gebeurt wel eens, wanneer 3 psychologen en een pseudo-filosoof hun creativiteit samen uitwerken in muziek die niet aarzelt de menselijke kwetsbaarheid, twijfels en angsten bloot te leggen.

Maar ondanks de zwaarmoedigheid die we horen, weet het viertal ook heel wat elementen van hoop in hun songs achter te laten. De eerder duistere diepwarme stem van Jo Geboers wordt gevoed door de bas- en contrabasklanken van Muriel Boulanger, gedreven door percussie en drumwerk door Pieter-Jan Jordens en krijgt door de lumineuse backing vocals van Jolien Bové, samen met het toetsenwerk op synths en piano, tegenkanting vanuit verlichtende hoek. Ideaal om je te laten meevoeren in een zachtdonkere popsfeer.

You may also like