Home Belgisch ERIC GEURTS – Love To Love (Flying Snowman Records)

ERIC GEURTS – Love To Love (Flying Snowman Records)

by Mark Van Mullem

Dinsdag 8 december 2020 was het dag op dag veertig jaar geleden dat John Lennon brutaal het leven ontnomen werd. Dat is ook singer-songwriter Eric Geurts niet ontgaan. Op de droeve verjaardag van de moord op Lennon bracht Geurts de single Love To Love uit, een fraai eerbetoon aan Lennon.

Het mooie aan de nieuwe single van Eric Geurts is dat het eigenlijk duidelijk een John Lennon-compositie is, maar dan geschreven door Geurts. Het valt ook op hoe dicht Geurts bij momenten bij het stemgeluid van de betreurde ex-Beatle komt. Onderwerp eender wie aan een blinde luisterbeurt zonder de eigenlijke uitvoerder te vermelden dus, gegarandeerd valt vanzelf de naam: John Lennon. Wedden? En ook de algehele klankkleur van deze song ademt Lennon. Of hoe Geurts een erg mooie ode bracht aan de muzikale legende.

Met Love To Love wil Geurts ook een pleidooi houden voor meer liefde en vrede, ook niet geheel atypisch voor een Lennon-tribute én erg gepast in deze donkere dagen voor kerstmis, toch? Beluister zeker ook de b-kant van de single. Daarop covert Geurts Lennons Love, waarvan het origineel in 1970 op het album Plastic Ono Band prijkte.

Na ondermeer I Still Believe In Miracles en I’m Not Afraid Of The Dark pakt Eric Geurts nu opnieuw uit met sterk materiaal, dat dit keer (letterlijk zelfs) de Beatlesque kant van de bard laat horen.

Wat ons betreft mag er ook een heus album aankomen, aan goed songmateriaal alvast geen gebrek. Iets voor 2021 misschien?

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More