EMY

by Didier Becu

Freestyle is de nieuwe single van EMY. Eigenlijk het debuut, want het is voor de eerste keer dat we Emy Kaboré als een band horen. Een ingenieuze mix van eigentijdse neo-soul en r&b en vooral muziek die internationale allure uitstraalt. De eerste single mag alvast als zeer overtuigend beschouwd worden!

Dag Emy, de mensen die jou onlangs nog niet live hebben gezien zullen raar opkijken. De Emy van de Rock Rally is niet meer de Emy van nu. Leg uit.
De Rock Rally was ongetwijfeld een hele mooie aanzet om in de muziekwereld te rollen als
beginnende muzikant. Maar ik wist op dat moment helemaal nog niet hoe en wat. Het is pas vanaf dat ik met een band ben gaan samen spelen, dat de echte zoektocht begon naar wat EMY zou worden. Freestyle is de eerste uitkomst van het lange proces dat we achter de schermen hebben doorlopen en waar we als band volledig achter staan.

Er is niet alleen de band rondom jou, ook muzikaal is er het één en het ander veranderd. Die neo-soul en r&b, heeft die altijd in je gezeten? Wist je a priori dat dit het muzikale pad zou zijn dat je ging kiezen?
Ik wist eigenlijk al heel snel dat ik een neo-soul richting uit wou met de band. Het moeilijke was vooral om daarin onze eigen sound te vinden. Met een band spelen was dan ook volledig nieuw voor mij, ik heb echt heel veel geluk gehad met de jongens waarmee ik die zoektocht ben aangegaan.

EMY, dus het uithangbord is wel nog altijd Emy Kaboré. Hoe zit dat bij het maken van de songs, is dat het werk van de band of is dat jouw creatie?
Het begint nog steeds bij nummers die ik schrijf op gitaar, maar vanaf dan kijken we samen naar hoe we dat gaan omkaderen. We hebben dus een vrij collectieve workflow. Momenteel werken we ook veel in de studio bij Brian (gitarist) aan de nieuwe nummers. Hij studeert productie aan het KASK, dus op die manier kunnen we ook in sound veel samen zoeken, verder dan ons eigen instrument.