Home ReviewsAlbum Reviews ELEFANT – Konark Und Bonark (9000 Records)

ELEFANT – Konark Und Bonark (9000 Records)

by Wout Meganck

De vier witte ruiters van de nakende apocalyps? Chemie-arbeiders die in hun vrije tijd eclectische herrie in elkaar knutselen? Aliens met een bevreemdende boodschap? Hoe het ook zij, het debuutalbum van de heerlijk maffe Gentenaren is een feit !

We juichen en jubelen alvast, want het Belgische surrealisme viert weer hoogtij. We gaan het dus niet meer hebben over de andere bands waar de heren ook deel van uitmaken, Elefant is inmiddels een waardevolle entiteit op zich.

Haven’t Heard Of Yet is eigenlijk gewoon de intro van de plaat die tekst en uitleg verschaft over stembanden die zich moeten uitspreken alvorens we naar de verdoemenis gaan en dat doen over dronken drone synths die door een tape-echo lijken gehaald. André Brasseur lijkt aan de hallucinogenen te hebben gezeten in Oh My Dog (met Duitse vertaling) dat in het begin nog steeds op een intro lijkt, maar pas in de helft van bas en drums wordt voorzien, om uit te monden in een track waar de overigens briljante samenwerking tussen Sean Lennon en Les Claypool groen van zou uitslaan.

Vanaf Schräg komt Konark Und Bonark écht op dreef; die diepe toms die vette synths en die heerlijk vervormde vocalen. Renaissance punk is ons deel in Landman en de stem gaat dit keer door de vocoder. Condor Gruppe en Zool die Dale G