Home Belgisch DONDER, HEL & HAGEL – De Corona-Hamster (Eigen Beheer)

DONDER, HEL & HAGEL – De Corona-Hamster (Eigen Beheer)

by Nel Mertens

De wereld draait dol. Het hamstergedrag van velen wordt gesust met grote voorraden toiletpapier, maar getuigt allesbehalve van solidariteit en past in het plaatje van een consumptieverslaafde, individualistische maatschappij.

(c) Donder, Hel & Hagel

“Deze pandemie is voor ons juist een moment om solidariteit te tonen met de allerzwaksten. Het is een moment waarop egoïsme en repressie zouden moeten wijken voor een houding van wederzijdse hulp. Het is mooi om te zien hoe mensen in deze periode elkaar belangeloos te hulp snellen. Jammer genoeg is er ook de coronahamster. De lege rekken die hij achterlaat, zorgen niet enkel voor frustratie bij zorgverleners na een lange werkdag, maar treffen ook al de mensen met een beperkt budget”, vertelt zanger Hans Hagel.

Een voorraadje inslaan, om in de berging op te slaan, naast de stapels angst en paniek. Want wat als zelfs de hamster ziek wordt, diarree krijgt en tot overmaat van ramp het toiletpapier op is?!

De Leuvense band Donder, Hel en Hagel hekelt op heerlijke, eigenzinnige wijze het hamsteren in Covid-19-tijden met hun nieuwe single De Corona-Hamster. Een rebels dansbaar electropunknummer voorzien van de aankaartende humor waarvoor de band bekend staat. Voorzien van ludieke beelden en ironische teksten slagen ze er ook nu opnieuw in om een strijdbare, doodernstige boodschap te brengen.

Je kan de single downloaden op iTunes en Bandcamp, maar vindt hem ook terug op streamingplatformen als Spotify en Deezer. De clip kan je bekijken op het YouTube-kanaal Underground Departement dat zich richt op de Leuvense ondergrondse muziekscène.

Meer van dit drietal dat – terecht – ongegeneerd maatschappijkritisch door het leven danst? Beluister dan ook zeker hun album Lang Genoeg Beleefd Geweest, dat vorig jaar verscheen bij het label Wool-E-Tapes.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More