Home Belgisch Doganov in duet met Red Zebra-frontman

Doganov in duet met Red Zebra-frontman

by Nel Mertens

Beluister hun drie albums en je weet dat de Belgische band/ producerstrio Doganov wel weg weet met new wave met metal- en rock invloeden. En we weten ook dat ze zich wel eens aan een cover durven wagen zoals Headhunter (Front 242), What Do You Need (Goose) en het – jammer genoeg nog maar zo weinig live gespeelde – prachtige Hurt (Nine Inch Nails).

En deze keer gaan Karl Cleeren (zang), Filip Marchal (gitaar) en Frederic Cipriani (synths/programming) nog een stapje verder, door de culthit Can’t Live In A Living Room van Red Zebra onder handen te nemen. Het nummer is dit jaar precies 40 jaar oud, maar voor velen nu ook inhoudelijk brandend actueel. The tricky part of the job? Het gaat niet om een Doganov-remix, zoals ze oorspronkelijk backstage tussen pot en pint bespraken met Red Zebra, maar het draaide uit op een duet met Red Zebra-frontman Peter Slabbynck.

“Op een zondag namiddag gingen we ergens diep in de Vlaamse Ardennen, met onze microfoon onder de arm, op de koffie bij Peter Slabbynck.  Twee koffies, een stuk Limburgse vlaai en een opnamesessie van 30 minuten later wisten we dat het helemaal goed ging komen.” En ja… luister en hoor dat het goed is!

Website

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More