Home Belgisch De nieuwe belevenissen van Niels Hendrix

De nieuwe belevenissen van Niels Hendrix

by Didier Becu

Niels Hendrix ken je misschien van Fence die in 1998 de tweede plaats veroverde op HUMO’s Rock Rally, en dat na Das Pop. Of wie weet heb je zijn naam al eens horen vallen omdat hij ook een hele poos bij de al even onvolprezen The Shovels zat. En uiteraard is Niels ook de bezieler van FONS Records.

Niels had echter zin om opnieuw muziek te gaan maken, en dat gebeurt met zijn nieuwe band Niels Hendrix & De Belevenissen. Het debuut verschijnt in het najaar, en als alles volgens plannen verloopt komt de eerste single over een paar weken uit.

Ook op het podium maakt Niels zijn comeback. Normaal zou de band op 18 april in de AB als support van Noordkaap moeten spelen, maar dat concert is dus wegensde welbekende redenen verplaatst naar een latere datum.

Stijn Meuris over Niels Hendrix & De Belevenissen : “Het kostte ons welgeteld twee luisterbeurten om van zijn nog onuitgebracht album in zijn eigen studio te weten: yep, héél straf. Heel apart ook. Niels zingt voor het eerst in het Nederlands met een feel en een sfeer die doet denken aan pakweg Wim De Craene of Boudewijn De Groot, maar dan met een hoek af.”

De geplande try-out van De Belevenissen in Kelder 35 is ook gecancelt, maar gaat online wel door. Nu zaterdag om 20 uur. Hier lees je er alles over

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More