Home ReviewsAlbum Reviews DARK POEM – The Fire Lives Inside (Wool-E Discs)

DARK POEM – The Fire Lives Inside (Wool-E Discs)

by Didier Becu

Het huidige Belgische muzikale landschap lijkt verdraaid veel op dat van de jaren 80. En dan hebben we het niet meteen over een bepaalde stijl, maar gewoon omdat net als toen een heleboel bands zich met een zeer eigen stijl profileren. In de undergroundscène is de naam van Dark Poem al een tijdje bekend, toch bezit hun tweede plaat zo’n schoonheid en klasse dat je Raya Schaduwjaagster en Sophie Drakenvleugels (want zo heten de dames van dit opvallende duo) het grote succes toewenst.

Zelf hebben ze er het woord Faerie-Lectro voor uitgevonden. Vooralsnog bestaat er geen Wikipedia-pagina die deze term toelicht, maar laat je gewoon meeslepen op de mysterieuze wereld van deze Antwerpse diva’s en je weet meteen wat ze ermee bedoelen.

Het debuut Tales From The Shades werd door Kinky Star Records opgemerkt, maar voor hun tweede plaat The Fire Lives Inside gingen Raya en Sophie in zee met Wool-E Discs, het fijne indielabel met het schaapje dat Whispering Sons ontdekte.

The Fire Lives Inside is het meest prestigieuze werk van Dark Poem tot nu toe, en het duo kreeg de muzikale hulp van Belgische undergroundreuzen als Traumasutra (Hybryds), George Mensink (Kristus Kut) en Mark Burghgraeve (Somnambulist en vroeger bij The Klinik).

Originele muziek is nooit simpel om te beschrijven, en dat is bij Dark Poem zeker niet het geval. Hoewel de muziek zeker toegankelijk is (gewoon omdat het zo b