Home ReviewsAlbum Reviews DANS DANS – Sand (Unday Records)

DANS DANS – Sand (Unday Records)

by Didier Becu

Dans Dans. Twee eenvoudige woorden die een song van Anja (de vrouw die Luc De Vos de laatste dans moest schenken) hadden kunnen zijn, maar het is wel degelijk de groepsnaam waarin je het kruim van de Belgische pop terugvindt: Bert Dockx (Flying Horseman), Frederic Jacques (Lyenn, Mark Lanegan-band) en Steven Cassiers (Dez Mona).

Zowat om het jaar brengt Dans Dans een plaat uit die onmogelijk te categoriseren valt, gewoon omdat het net iets te veel stijlen bevat, maar na een grondige analyse altijd onder de w van wondermooi valt. Een hoesje met een knoop als afbeelding, ofschoon er muzikaal geen touw aan vast te knopen is. Niet dat dit moet, zolang de diverse puzzelstukjes maar één mooi geheel vormen en dat is absoluut het geval op Sand.

De vierde release werd in een recordtempo van vier dagen in de La Patrie-studio van Koen Gisen opgenomen en hoewel het vaak op improvisatie lijkt (en wellicht is dat ook het geval), werd over iedere noot goed nagedacht. Geen noot te veel zelfs, en dat is de reden waarom Sand é