Home Belgisch DANNY BLUE AND THE OLD SOCKS – Be With Me

DANNY BLUE AND THE OLD SOCKS – Be With Me

by Wout Meganck

Hun naam klinkt alsof ze in de jaren zeventig gezellig lijntjes snoven met Derek and the Dominos en Tom Petty and the Heartbreakers. Toch zijn Danny Blue And The Old Socks nagelnieuw en piepjong: vorig weekend strandden ze nog in de finale van Humo’s Rock Rally, en begin dit jaar grepen ze net naast de prijzen bij De Nieuwe Lichting. Van hun eerste ep Backyard Days wist vooral het meeslepende Más Cara ons te bekoren, meer nog dan single 6 Ft Tall Baby, die regelmatig op Studio Brussel te horen was.

Be With Me stond op diezelfde ep, maar werd nu in een radiovriendelijk nieuw jasje gestoken door de Britse producer Youth. Die was in een vorig leven bassist van de groep Killing Joke (herinner je hun verdacht op Come As You Are van Nirvana lijkende nummer Eighties) en producete onder meer de klassieker Urban Hymns van The Verve.

Het resultaat mag er zijn: de nieuwe Be With Me is niet gewoon langer, maar klinkt ook frisser. Waar Daantje Blauw en zijn Oude Sokken hun onstuitbare energie vandaan halen, is een goed bewaard geheim, maar het lijkt alsof we er nog jarenlang ettelijke gezinnen mee van stroom kunnen voorzien. Van een intro die binnenstroomt als zonnestralen door het dakraam op een lentezondag, rollen we verder naar een uiterst meezingbaar refrein. De perfect opgebouwde climax van het nummer passeren we