Home Belgisch Dagtips om de coronaverveling te doorbreken 9.0

Dagtips om de coronaverveling te doorbreken 9.0

by Didier Becu

In deze dagen gaan we op zoek naar initiatieven van Belgische artiesten die de verveling en de tristesse van de lockdown kunnen doorbreken. Doe je zelf iets of heb je weet van iets? Stuur dat dan gerust door naar info@luminousdash.com en we nemen het op in onze dagelijkse sectie!

Zowat iedere artiest neemt dezer dagen zijn, haar of hun instrument ter hand om een nieuwe song te componeren. Ook Eric Guerts nam zijn gitaar vast en componeerde tijdens de lockdown zijn nieuwe single Heaven.

Zin om tijdens deze lockdown ook eens nieuwe muziek te ontdekken? Dan hebben we de ideale remedie: een huiskamersessie van Vlaanderens meest ontdekkingswaardige psych-pop band: The Leslies! Deze live-sessie is de eerste in een reeks knusse huiskamerconcerten die Pig Parade Records afgelopen winter opnam in een bouwvallige bungalow.
Pig Pa-wat zegt u? Pig Parade Records! Dit is een nieuw onafhankelijk platenlabel uit de regio Gent met als motto: wat we zelf doen, doen we beter; wat we samen doen, doen we best.
Voilà! Er staan de komende weken naast hun live-sessies ook heel wat releases op de agenda, onder meer van Delta Crash, de publiekswinnaar van Humo’s Rock Rally.

Ook Radio Scorpio uit Leuven doet gretig mee. Hun interviews met bands en artiesten vind je vanaf nu gratis en voor niets terug op onze eigen Mixcloud-pagina, inclusief alle bijhorende sessies. Meer van het beeld? Abonneer je dan zeker op hun YouTube-kanaal, waar af en toe ook nog een derde nummer verschijnt.

Ook Kids In The Waiting Room hebben een remedie voor de bittere corona-pil gevonden. Samen met Jonas Everaert van Umm trokken ze zich terug in de DUNK!studios (het festival is aldaar afgelast) om er 3 liveversies van 3 nieuwe tracks op te nemen.

Ook Marie van Kids With Buns heeft een idee om de corona-verveling te doorbreken.
Een paar dagen geleden kwam ze plots op het idee om een soort ‘challenge’ uit te werken onder het motto “artists supporting artists in deze quarantainetijden”. Een naam is er ook al voor : Songswap, en daar mag ook een hashtag voor.
Het idee is simpel: bands dagen elkaar uit om een nummer van elkaar te coveren. Om het idee duidelijk te maken, heeft ze het meteen uitgewerkt met Kids With Buns. Ze daagden Coline Et Toitoine (winnaars Sound Track 2019) uit en zij gingen de uitdaging aan. Stiekem hoopt Marie dat ook andere bands elkaar gaan uitdagen en hetzelfde doen, want zo krijg je kruisbestuiving van publiek. Als je benieuwd bent naar de spelregels om mee te doen, kun je die vragen aan Marie via mariewithbun@gmail.com.

Ook BMA: Belgische Muziek / Musique Belge is één van de Facebookgroepen die zijn steentje wil bijdragen. Opgericht door Luminous Dash en Alain Deltenre sporen we mensen aan zoveel mogelijk Belgische muziek in de kijker te zetten. Oud en nieuw, en dat laatste krijgt een vervolg op Luminous Dash waar we de bands in de kijker zetten. Naast het interactieve aspect is er ook een Spotify-lijst en een YouTube-kanaal.

Dit zijn twee Spotify-lijsten om de tijd te doden.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More