Home Belgisch CROWD OF CHAIRS + ERASERHEAD Gent, Charlatan (19/01/2018)

CROWD OF CHAIRS + ERASERHEAD Gent, Charlatan (19/01/2018)

by Wouter De Sutter

Scratch & Snuff dook in Café Charlatan – kop vooruit – het weekend in met de bands Eraserhead en Crowd Of Chairs op de affiche. Dat mooie programma veroorzaakte allerminst een volksverhuizing richting Vlasmarkt. Niet helemaal onlogisch, beide bands hebben in de afgelopen maanden al meer dan één zaal in Artevelde city naar de vaantjes gespeeld. Maar alles went, ook een goede band. Zelfs twee goede bands.

De West-Vlamingen verzameld in Eraserhead, een vijftal jaar actief ondertussen, mochten vrijdag de zaak opgewarmd zien te krijgen in de kouwelijke zaal. Geen makkelijke opdracht met al die openstaande deuren en een beperkt aantal toehoorders, maar te oordelen aan het vestimentaire hadden sommige bandleden het al bijzonder warm nog voor er één noot gespeeld werd. Peignoirs 4 da people! Niemand verloor er zijn cool bij.

De licht absurde verkleedpartij was exemplarisch voor de even zo absurd opgevatte mix van psychedelica, heavy rock, shoegaze, glam, bluesrock, noise en nog een half dozijn genres die Eraserhead meebracht. Van alles wat, een mengelmoes buiten categorie, maar het werkte wel.