Home ReviewsAlbum Reviews COYOTE MELON – Coaster (Eigen Beheer)

COYOTE MELON – Coaster (Eigen Beheer)

by Didier Becu

Soms voelt het aan alsof we ons net niet moeten verontschuldigen voor het feit dat er alweer een enorm straf groepje de Belgische muziekscène is komen versterken, maar laten we dat beter niet doen. Genieten en trots wezen!

Volgens hun Facebook-pagina is Coyote Melon je mama! Het zijn woorden als een ander, en als je op de clip onderaan klikt (echt doen!) zul je heel wat bekende taferelen uit het nachtleven zien (ten minste als de Vlasmarkt in Gent je speelterrein is) waarvoor je mama je altijd heeft gewaarschuwd, maar de adrenaline van Coyote Melon is!

Maar goed, er staat ook muziek op de ep van deze Gentenaren. Vijf songs om precies te zijn. Een juiste raad zou kunnen zijn, speel de nummers af en luister er gewoon naar, maar geen mens die daarmee tevreden is. Dan maar pogen om het met woorden duidelijk te maken, want Coyote Melon is inderdaad wel wat je indierock noemt, gelukkig met een serieuze hoek af.

Ze hebben de gave om een song lekker poppy te doen klinken (draai Coaster vijf keer na elkaar en je bent eraan verslaafd), maar ze doen er wel alles aan om die poppy elementen eruit te halen en er in de plaats iets zeer eigenzinnigs in te steken. Zo is Coaster pop volgens