Home Belgisch CONCERTTIP : Neon Electronics + Bolt Ruin (Nosta, Opwijk)

CONCERTTIP : Neon Electronics + Bolt Ruin (Nosta, Opwijk)

by Nel Mertens

Tot 2015 was hij de ene wederhelft van een van de belangrijkste elektro-/postpunbands; Samen met TB Frank verrijkte electromagiër Dirk Da Davo als The Neon Judgement onze donkere  muziekcollectie. Nummers als Awful Day, TV Treated en Factory Walk staan ongetwijfeld in ons collectief muzikaal geheugen gegrift.

Dirk Da Davo focuste zich sindsdien op Neon Electronics, samen met Glenn Keteleer (a.k.a. Radical G.) en bassist Pieter-Jan Theunis. Nog steeds werpt hij kritische blikken op maatschappelijke fenomenen, zoals hij op zijn laatste album er bijv. de media op aanspreekt. Fake nieuws? Niet voor Neon Electronics. Wél met passie en wijd opengesperde ogen de muzikale duisternis tegemoet in elektrostijl met industrialkantjes die de diepe bassen vergezellen. Op 27 september kan je Neon Electronics aan het werk zien in de Nosta in Opwijk.

Ook Bolt Ruin zal er diezelfde avond een fijne plek in de elektrowavescene innemen op het podium. In ambientsfeer brengt Brecht Linden grudgy beats, vervuilde bassen en intense synths die je in een ijskoude elektrorijkdom mee sleuren om er de krassen te vullen. Corrosief en delicaat. Zwaar beladen met duisternis.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More