Home Belgisch BRIDES OF LUCIFER

BRIDES OF LUCIFER

by Nel Mertens
Foto © Theo De Rijcke

Dat de Scala-engeltjes ondertussen wellicht de leeftijd bereikten om in het huwelijksbootje te stappen, konden we volgen. Maar wie had ongeveer een jaar geleden gedacht dat Steven Kolacny, Ives Mergaerts en Koen Buyse (Zornik) er dertien zouden uitpikken en weggeven aan Lucifer himself? Met de Brides Of Lucifer speelden ze in een uitverkochte AB én op de metalpodia van de zomerfestivals in België. Na Graspop stonden ze voorbije zondag op de metaldag op de Lokerse Feesten en spelen ze volgend weekend ook op Alcatraz.

En het conceptuele plaatje klopt volledig: de dertien jongedames in prachtige tooi en nog steeds voorzien van hun engelenstemmen, brengen samen met enkele muzikanten die hun pluimen reeds verdienden hun interpretatie van metalklassiekers: Joeri van de Schoot (Evil Invaders) op de bas, Stephan Noens (Vigilante) aan de drum, Yannick De Pauw (Vigilante) en Koen Buysse (Zornik) op gitaren, Steven Kolacny op piano en Ives Mergaerts op synths. De naam ‘coverband’ doet hen oneer aan, want dit is een  hele podiumproductie.

Met de glammetaldeuntjes van Steel Panther op de achtergrond verzamelen een handvol muziekjournalisten op de Lokerse Feesten voor een rondetafelinterview met de Brides Of Lucifer. Er wordt aangekondigd dat ze de mannen en de Brides halen, maar uiteindelijk krijgen we geen enkele bruid te zien. Wel muzikanten en bedenkers van het concept: een enthousiaste Koen Buysse, een gretige Steven Kolacny en een stille Yves Mergaerts – die wel zichtbaar geniet van de antwoorden van de and