Home Belgisch BIEZEN

BIEZEN

by Didier Becu

Als je het met de temperatuur buiten moet doen lijkt de zomer van de rode rozen nog ver af. Gelukkig biedt Biezen soelaas met zijn nieuwste plaat. Muziek die je een waarom gevoel schenkt, en meer dan dat. We hadden een onderonsje met Erik over…jawel… Summer Of Red Roses.

Dag Erik. Iedereen weet hoe belangrijk de Gorki-dagen en de vriendschap met Luc voor je waren, maar maakt dat (fantastische) verleden het niet extra moeilijk voor je om je solo te bewijzen?
Ik vind dat muziek maken en spelen weinig te maken heeft met bewijzen! Muziek is voor mij iets levensnoodzakelijk, voor het Gorki verhaal was ik al mijn hele leven bezig met muziek maken. Wat ik na de dood van Luc heb gedaan is blijven spelen, met als gevolg de 2 albums: The Birds Return en Summer Of Red Roses!

Ik kan verkeerd zijn, maar mij lijkt het alsof je solo gewoon je eigen zin doet en je niet veel aantrekt van het mediacircus?
Dat klopt deels, songschrijven laat ik niet afhangen van stijlen of grooves wat er op dat moment in de media te horen is. Maar meer vanuit mijn eigen gevoel! Beïnvloed worden is iets wat je moeilijk kan tegen houden. Maar ik probeer me er niet op te concentreren!

Je kent dat mediacircus door en door, zeker na Lucs dood, heb je er eigenlijk nog behoefte aan?
 Media zijn voor een muzikant belangrijk om zo je nummers bij de mensen te brengen! Maar het gaat zo snel en vluchtig dat het iets is wat je zelf niet in de hand h