Home Belgisch AND THEN CAME FALL

AND THEN CAME FALL

by SANDRA REGENT

And Then Came Fall… het doet spontaan denken aan een regenachtige dag, melancholisch mijmerend, in een film-noir-setting à la Orson Welles, over het leven, onbereikbare liefde, wanhopig verlangen maar ook hoop. “Zo’n plaat waar je voor gaat zitten en de komende 40 minuten languit bij blijft liggen. Een open haard-plaatje gaan we het niet noemen, want daar kruipt het iets te veel voor onder de huid.” Lovende woorden die we over hun debuut schreven. Meer redenen hebben we niet nodig om het sympathieke duo uit te nodigen voor een gezellige babbel!

And Then Came Fall is een stukje tekst uit het gelijknamige nummer op de cd. Van waar die keuze als groepsnaam?
Annelies: Wel de hele plaat is nogal een persoonlijk verhaal en de herfst was hierin een kantelpunt. Ik had net dit nummer gemaakt en het is zowat de korte samenvatting van het hele verhaal en we zochten nog een naam voor de groep. De plaat klinkt ook wat ‘herfstig’ en er zit ook veel melancholie in en dat wordt dikwijls met de herfst geassocieerd..
Sam: En ‘the fall’ is ook gewoon een mooi beeld hé, het spreekt tot de verbeelding dus het leek ons goede naam.

Melancholisch en herfstig zeg je maar als ik dan een nummer als Gambler hoor, dat is toch een vrolijk, aanstekelijk nummer?
Annelies: Ja dat nummer springt er inderdaad een beetje uit en is ook niet helemaal representatief voor de hele plaat, maar het volgt het verhaal. Het verschil met ons vorig werk is dat we nu een duidelijk lijn hebben gehouden in alle nummers, zowel qua sound als sfeer. Dat is ook net de kracht van deze plaat vind ik.
Sam: Klopt het album is één geheel, niet persé een conceptplaat maar wel één verhaal, de nummers volgen elkaar mooi op.

Annelies jou kennen we als solo-artiest IZA en Zeester en Sam als muzikant/producer van oa. de Fanfaar en van Klankman. Jullie hebben in het verleden ook al verschillende keren samengewerkt in die soloprojecten, vanwaar nu de beslissing om dit duo-project op te starten?
Sam: We spelen ondertussen al 10 jaar samen… maar vertel jij het maar Annelies…
Annelies: Sam was al betrokken bij de opnames van mijn eerste plaat met IZA enkele jaren geleden, maar vooral als muzikant toen. De tweede plaat heeft hij dan geproducet, maar de nadruk bleef vooral op mij als solo-artiest en Sam als vaste begeleider/muzikant. Vorige zomer waren we dan