AMO

by Didier Becu

Met hun eerste single Black Panther wist Amo ons zonder enige moeite in te pakken. Omdat we in de Live Untapped Sessions ook voldoende ruimte willen geven aan nieuw talent leek een plaatsje voor deze Gentse band ons niet meer dan opportuun. Een gesprek met bezielster Anke Thomassen.

Dag Anke, pakweg een half jaar geleden kende niemand jou, maar AMO doet het niet slecht als ik zeggen mag. Op zoek naar meer?
We hebben heel wat positieve commentaar gehad na de release van Black Panther. Sindsdien hebben we een paar optredens mogen spelen die ook goed ontvangen zijn. We zijn volop bezig geweest aan het afwerken van een mooie set en er liggen leuke songs klaar om opgenomen te worden!

Black Panther wist perfect de gulden middenweg te vinden tussen easy jazz en smooth pop, weliswaar met dat extra tikkeltje meer. Is daarmee het definitieve geluid van Amo geboren?
Dat Black Panther het definitieve geluid van Amo is zou ik niet direct zeggen. Iedere song heeft zijn eigen sound en sfeer, los van een voorafbepaald iets. Maar desalnietemin zijn we aan het groeien naar een bepaalde eigen stijl. Dat komt omdat we meer en meer elkaars creatieve ideeën en invloeden samen beluisteren en bespreken. Onvermijdelijk volgt daaruit dat dit dan de sound van Amo is.

In feite die