Home Belgisch ABSOLUTELY FREE FESTIVAL (04/08/2018)

ABSOLUTELY FREE FESTIVAL (04/08/2018)

by Didier Becu

We gaan er geen provincie-oorlog van maken, er is al genoeg bloed gevloeid in de geschiedenis van de mensheid, maar sinds dag en dauw hebben ze in Limburg goed begrepen hoe met alternatieve muziek om te gaan. Getuige: Absolutely Free Festival.

Hoewel de verschroeiende hitte van een alsmaar niet te stoppen zon ons soms eerder loden schoenen dan zomersandalen bezorgde, waren wij dit weekend getuige van een meer dan puik festival. Kiezen is delen zegt men, nogal wiedes dat wij het stijfhoofdig op onze Belgen van dienst hielden. En die vond je op Absolutely Free Festival met hopen…

Gegroet door de overvriendelijke crew (het mag ook eens worden gezegd) was het eerste wat we zagen Capibara. Op school leert men kinderen aan dat een capibara een snoezig knaagdier is, muziekfans hangen beter een memorandum in de hersenpan dat dit om vier gasten (in korte broek!) uit Diest gaat die goed hebben geluisterd naar plaatjes uit de jaren 90. Buffalo Tom of zo, we zeggen maar wat. Ideaal als opwarmer zouden we zeggen, hoewel er aan wat extra graden meer geen behoefte was.

De zon. Ze zou een hele dag de hoofdrol wegkapen in Genk, maar ook excell