Home Belgisch A SLICE OF LIFE

A SLICE OF LIFE

by Didier Becu

Je wil postpunk met een iewat 80’s-geluid. Het antwoord is Belgisch en vind je terug onder de naam A Slice Of Life. Deze zomer op W-Festival en tijd voor een gezellige babbel.

Vorig jaar brachten jullie een ep uit. Hoe kijken jullie daar op terug? Tevreden, en hoe waren de reacties?
Eerst en vooral een kleine rechtzetting hierover: het is een demo, en nog geen echte volwaardige ep. Weliswaar eentje die kwalitatief het niveau van een demo overstijgt, maar toch… eentje dat met heel beperkte middelen werd gemaakt. De reacties die we via verschillende webzines hebben gekregen waren erg goed en boven onze verwachtingen. Echter blijkt het enorm moeilijk te zijn om je muziek onder de aandacht van het publiek te krijgen. Er wordt zoveel muziek uitgebracht dat het moeilijk is om een luisterend oor te vinden.

Belangrijke vraag voor de fans, maar komt er een album aan?
We zijn momenteel hard aan het werk om voor het W-Festival deze zomer officieel iets te kunnen uitbrengen.

Uiteraard kennen de meeste mensen zanger Dirk Vreys van The obsCURE. Je kan er niet om heen dat Dirks stem op die van Robert Smith lijkt, maar echt veel invloeden van The Cure zitten er dan weer niet in. Bewust?
Wij maken de muziek die we graag maken en die leunt soms erg aan bij de eighties. Dat er invloeden van the Cure inzitten is ongetwijfeld zo, maar we zoeken dat zeker niet bewust op. Wat de vocals betreft, is het zo dat Dirk een breed spectrum aankan, waardoor het zonde zou zijn om de sound van A Slice Of Life tot het Robert Smith-timbre te beperken.

De band was een oorspronkelijk idee van Dirk en Guy Wilssens, maar ondertussen is a Slice of Life uitgegroeid tot een bende van zes. Hoe is dat gekomen?
Eigenlijk was het niet  de bedoeling om een band te starten. Guy zocht eerder vocals om zijn nummers een stem te geven en vond in Dirk de perfecte match! Met twee iets opnemen om dan als project uit te brengen was het initieel plan. Uiteindelijk vonden ze het jammer om de nummers gewoon uit te brengen en er verder niks mee te doen.  Toen ontstond het idee  om de nummers live op de sporen te krijgen. Een korte zoektocht resulteerde in de band die we vandaag zijn.

Zes mensen, zes meningen, of hebben we het verkeerd en is er één A Slice Of Life-mening?
We hebben allemaal een verschillende (muzikale) achtergrond en een unieke persoonlijkheid , en dus ook verschillende meningen. Het mooie is dat alles bespreekbaar is en dat we vrij snel tot een consensus komen.

Laten we een kat een kat noemen. Een moderne sound, maar toch vrij eighties. Een juist gedacht dat jullie 80’s-addicts zijn?
Guy en Dirk zijn misschien wel de grootste eightiesaddicts, maar ook voor de anderen zijn de